Licznik 1Z0 920 843 D były montowane w O2FL do 01.11.2009 a 1Z0 920 843 M od 31.05.2010 do 29.05.2011
[O2] Szukam kogoś kto zakoduje licznik
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez eryrokkoledzy, mam licznik o nr 1Z0920812H chciałbym zmienić na maxi dot o jakim numerze mam szukać? dodam ze octavia II przed fl wyprodukowana 20.08.2008 1,9TDI , czy ktoś ze śląska pomoże w kodowaniu licznika
wesołych świąt
od 26.05.2008:
1Z0 920 842 H - AZV, BJB, BKC, BXE, BKD, BMM
1Z0 920 842 J - CEGA
Wesołych
Komentarz
-
-
eryrok, miałem ten sam problem co ty. Produkcja 08.2008. licznik 812h zamienialny na 842 h. Znaleźć taki licznik to prawcziwe szczęcie jeśli nie cud. Szukałem jakieś 1,5 roku na allegro ebayu itd. i nic. Masz dwie opcje. Kupić u misiek^wro nowy za 950PLN lub kupić używke np 842D (tak jak ja) i udać się do użytkownika Krzych (Digi-tech - http://chiptuning.auto.pl/). On poradzi coś z tego zrobić. U mnie to trwało dość długo bo byłem u niego pierwszym takim przypadkiem, ale u ciebie będzie już wiedział w którym kierunku iść. Myślę jednak żeby przed zakupem licznika z nim się skonsultować i powołać się na mój przypadek, ponieważ nasze ECu są dokładnie takie same jak w wersji po FL, więc może lepszym rozwiązaniem będzie zakup licznika z wersji po FL (chyba że kupisz 842H). Przerobiłem temat więc jeśli masz pytania pisz na PW, skontaktujemy się telefonicznie i wyjaśnie ci krok po kroku(po 29.12)
Komentarz
-
-
Widzę, że temat się ożywił , a więc rzucę jeszcze jedno ostatnie pytanie, czy wersja 1Z0920843M z roku 2010/11 posiada wersję językową PL i czy zagada z moim szkodnikiem wyprodukowanym 04/2009? Mam możliwość zakupu nowej w/w szafy za 500zł.
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 23:10
Zamieszczone przez DeoEnriquez, czyli cała teoria, o konieczności kupowania licznika pod dany rok modelowy, idzie się paść :wink:
Zamieszczone przez TomaszWMam auto z 2009r 1Z0920803 B a siedzi w nim licznik z 2011r 1Z0920843 K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroJesli pFL - na FL to spacewalker ma to juz przejsciowke.
Napisz coś wiecej - jaka przejściówka, jakie koszta gdzie kupić i jaki licznik do tego poliftowy, żeby w przedlifcie banglało a nie robisz ludziom smaka rzucając jakies hasła :wink:
Komentarz
-
-
Napiszcie PW i podpytajcie :P
Jest przejsciowka z duzego na małe - z góry mówie, że nie wiem czy idzie do przedfejsa zrobic tak, aby immo śmigało.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
rrobert, to jeszcze Bordnetz do zmiany na nowszy do kompletu :Phttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrobertno niby tak ale koniecze bedzie przeprowadzenie wiązki z komfortu do CE->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynoltrenowane było
Zamieszczone przez rrobertw octavia przed fl licznik po fl będzie działał jeśli -
pompa ABS będzie po fl
edc po fl - licznik i ecd silnik będzie jako zsynchronizowaneprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
rrobert, może chodzi o edc17?
ja już z dokodowaniem zwykłych RSowych zegarów do auta miałem problem i bujałem się ze 3 miechy- dopiero Spacewalker uporał się z problemem
byłem przedtem u kilku magików i każdy rozkładał ręce jak słyszał o edc17przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezchłopaki, w O2 przed FL i w O2 przed MY 2008 sprawa jest prosta pod warunkiem posiadania dwóch kabelków:
CAN Commander do zczytania PIN z szafy starej i nowej
VCDS do przypisania kluczyków
Niby samym Commanderem się da, ale wygodniej jest VCDS.
Przed FL powidziałbym, że żadna filozofia.
Problem pojawia się w FL lub przy próbie przełożenia licznika z FL do nie FL.
Chylę czoła przed magikiem, któremu się to uda lub któremu się uda zakodować kluczyk do licznika FL...
Oczywiście fiki-miki typu odłączenie immo się nie liczy...
Komentarz
-
Komentarz